AUSTRIA


2011

alte impresii de călătorie puteţi găsi şi în postările de mai jos:

AUSTRIA – jurnal de călătorii 4: Baden bei Wien

AUSTRIA – jurnal de călătorii 3: Kahlenberg

AUSTRIA – jurnal de călătorii 2: Viena

2010

Viena – am vizitat-o de vreo 5 ori şi vara şi iarna şi zi şi noapte . E la fel de frumoasă si de interesantă chiar dacă eşti degerat şi bei un punch fierbinte şi mănânci un cârnat, sau ud până la piele, dar mai ai ceva de vizitat, sau de cumpărat, sau te răcoreşti pe arşiţa verii cu o bere la terasă . . . mereu am descoperit ceva nou . . .

Palatul Hofburg, Primaria, Catedrala Sf. Stefan, Parlamentul, Observatorul Astronomic “Urania”, Schonbrunn, plimbare şi shoping pe Mariahilfestrasse, sau Kertner Strasse sau Graben, sau un pic de adrenalină în Prater, sau un pic de colesterol în Grinzing.

Karlskirche – construită în stil baroc, de un alb imaculat, stăjuită de 2 coloane spiralate.

Stadtpark – o oază de relaxare şi de bine meritată odihnă după alergătura prin oraş, cu monumentului aurit allui Johann Straus (care se numără printre cele mai fotografiate obiective din lume).

Catedradala Sfântul Ştefan (Stefansdom) reprezintă ”Km. 0” al plimbărilor prin Viena.

Palatul Belvedere – o cladire în stil baroc, ridicată în mijlocul unui parc splendid. De aici se oferă o minunată privelişte asupra cladirilor din vechea Viena.

adresa: Prinz Eugen Strasse 27, Vienna, Austria

Palatul Schonbrunn


Observatorul astronomic Urania – aflat într-o cladire de pe Ringstraße, a cărei arhitectură m-a fascinat mereu.

Prater – parcul de distracţii care are câte ceva de oferit fiecăruia … atracţii variate atât pentru copii cât şi pentru cei care doresc senzaţii tari, agitaţie, nebunie, adrenalină.

Dacă tot eşti aici şi senzaţiile tari ţi-au facut poftă de mâncare, mergi la terasa Schweizerha us unde poţi să te delectezi cu renumitul ciolan de porc fiert  şi pus la rotisor până la rumenirea şoriciului. O porţie pentru 2 persoane costă cam 15-18 Euro şi se serveşte cu hrean sau muştar şi salată. Halba de bere este vreo 3 Euro, dar fără ea, ciolanul parcă nu e complet.

Turnul Dunării (Donau Turm) – al 62-lea turn ca înălţime din lume (252 de metri) – este situat într-un imens parc pe malul unui braţ al Dunării. La 150 de metri este o platformă de unde se oferă o panoramă magnifică asupra Vienei. Tot de aici temerarii (sau inconştienţii :D) pot sări cu coarda elastica (din anul 2000, Turnul Dunării este cel mai înalt centru de bungee jumping din lume).

Urcarea pe platforma se face cu liftul, iar apoi, încă cîteva trepte şi se ajunge la un restaurant, sau la o cafenea care se roteşte încet în jurul axei.

Monumentul Soldatului sovietic – ”ridicat” în august 1945, pentru a celebra eliberarea oraşului de către Armata Roşie.

Alte imagini din Viena – 2010

Grinzing – un mic şi pitoresc cartier al Vienei, renumit pentru atmosfera reconfortantă, relaxantă şi liniştită. Din cele câteva „taverne”, intim amenajate în curţile oamenilor răzbate muzică ”live”, cântecele şi râsetele clienţilor, dar şi mirosul de mâncare bine gătită care pur şi simplu te atrag cu voie sau fără de voie, în interior. Cârnaţii, coastele şi şnitelul vienez, împreună cu berea sau vinul la carafă se află printre preferinţele culinare.

Cum se ajunge aici? Cu tramvaiul 38 de la Schottentor – Universitaet până la capăt.

Salzburgal patrulea oraș ca mărime din Austria şi totodată un important simbol cultural si spiritual

Oraşul este frumos şi ar putea fi şi liniştit, ca să poată tot turistu’ să îi admire frumuseţea, dacă nu te-ar năpădi chiciurile legate de Mozart: bomboane cu Mozart, insigne cu Mozart, afişe cu Mozart, prăjitura Mozart, restaurantul Mozart, hotelul Mozart, oameni îmbracaţi ca Mozart, dacă nu cumva era chiar Mozart :D.

În fine, asta este, trebuie plătit un tribut, pentru a te bucura de locul unde s-a născut Mozart.

Graz



Peisaje

Gastronomie:

renumitul Snitel vienez

Ciolanul rotisat din Prater

Coaste de porc

2 răspunsuri la AUSTRIA

  1. Graz nu Gratz….poate nu ai observat…scuze de remarca…Frumos jurnal ,frumoase imagini…multumim

Lasă un comentariu